CURSURI DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREATUL INTERNAȚIONAL (IB DIPLOMA)

Programul „International Baccalaureate” – „Diploma Programme”, cea mai elitistă formă de absolvire a liceului, inițial gândit pentru copiii diplomaților, se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani și se încheie cu examene riguroase, probele fiind susţinute la toate disciplinele studiate, plus prezentări de eseuri, lucrări de cercetare şi/sau creaţii proprii artistice.

Curriculum de studii conține 6 părți grupate împreună (matricea-hexagon a Bacalaureatului International), fiecare axându-se pe 3 părți principale.

Grupa 1 – First Language

Grupa 2 – Second Language

Grupa 3 – Individuals and Societies

Grupa 4 – Experimental Sciences

Grupa 5 – Mathematics and Computer Science

Grupa 6 – Arts

Elevii studiază deci 6 obiecte, 3 dintre acestea fiind mai aprofundate si având un număr de 240 de ore si celelalte 3 subiecte la un nivel standard, cu doar 150 de ore incluse.

Toate cele 3 părți centrale – Extended Essay (EE)Theory of Knowledge (ToK) si Creativity, Action, Service (CAS) – sunt obligatorii si stau la baza obținerii diplomei de IB – Bacalaureat internațional.

Extended Essay (EE) – așa cum ii spune si numele, este un eseu de dimensiuni mai mari, cu o limită de 4.000 de cuvinte, oferă elevului șansa de a aprofunda un subiect preferat și îl familiarizează cu munca individuala si cu abilitățile de scriere pe care o universitate le așteaptă de la aceasta.

Theory of Knowledge (TOK) – un curs care are menirea de a furniza coerență, explorând natura cunoștințelor din mai multe domenii și încurajând aprecierea unor perspective culturale diferite. Suportul evaluării la aceasta disciplina este un eseu cu o limita de maxim 1.200 cuvinte.

Creativity, Action, Service (CAS) – participarea la acest curs încurajează elevii să fie implicați in activități sportive, artistice si muncă in folosul comunității, făcându-i să conștientizeze și să aprecieze viața in afara orelor de curs.

Datorita renumelui de care se bucură Bacalaureatul International, mai multe universități dau credite studenților din primul an de studiu care dețin o asemenea diplomă, adică ii vor scuti de un număr de examene.

Pe parcursul programului de IB, elevii sunt evaluați permanent și trebuie sa elaboreze: un eseu extins (Extended Essay) de 4.000 de cuvinte pe orice temă, un eseu de 1.200 de cuvinte care să trateze teoria cunoașterii (Theory of Knowledge) si un jurnal de activități realizate in slujba comunității (Creativity, Action, Service).

  • Programul de studii se derulează pe parcursul a 2 ani
  • Organizarea este de 4-8 cursanți/grupă
  • 1 ședință are 120 minute
  • Materialele necesare cursului sunt asigurate de centrul nostru, contra cost.

Preț: 170 EUR / lună (8 ședințe) – se pot achita în RON, la cursul BNR din ziua înscrierii